De veelzijdigheid van plinten voor jouw interieur

Plinten – Mooieplinten krijgen vaak niet de aandacht die ze verdienen. Vaak worden ze gezien als simpele balkjes gemaakt van hout die de muren met de vloer verbinden. Toch zijn ze best een bijzonder deel van je interieur. Daarnaast zijn ze erg veelzijdig. Ze kunnen op allerlei manieren worden afgewerkt en de materialen waar ze van worden gemaakt zijn ook zeer gevarieerd. Op deze pagina lees je meer over dit ondergewaardeerde element van je interieur, en kom je erachter hoe een nieuwe plint jouw eigen interieur zou kunnen verrijken.  

Welke plinten passen in mijn interieur?

Omdat er zo veel soorten te krijgen zijn, is er altijd wel een plint die bij de stijl van jouw woning past. Ben je op zoek naar minimalistische plinten? Dan is de gladde plint misschien iets voor jou. Deze soort plint is erg simpel, maar daardoor niet minder mooi. Het zorgt ervoor dat de aandacht niet wordt afgeleid van een mooie vloer of een stijlvolle kleur op de muur. Verder zou een kraalplint een optie kunnen zijn. Deze is iets meer afgewerkt dan de gladde plint, maar nog steeds zeer stijlvol. Naast deze meer eenvoudige stijlen bestaan er natuurlijk ook modellen die juist bedoeld zijn om de aandacht te trekken. Hierbij kun je denken aan de monumentenplint, die bestaat uit verschillende lagen en ook vaak aan de buitenkant van gebouwen wordt gebruikt. Het meest afgewerkte model uit deze categorie is misschien wel de sierplint. Deze is verrijkt met veel verschillende vormen en krullen, en zal daarom zeker een hoogtepunt van je interieur worden.

Nieuwe plinten uitkiezen: het materiaal

Zoals eerder gezegd kunnen plinten worden gemaakt van allerlei soorten materiaal. De afgewerkte modellen die hierboven beschreven zijn worden vrijwel altijd van hout gemaakt. Hout is nu eenmaal een makkelijk materiaal om te bewerken en te kleuren. Meestal wordt voor een plint grenenhout, wat een lichte kleur heeft, of hardhout, met een donkere kleur, gebruikt. Deze soorten hebben allebei hun eigen kenmerken, en passen daarom goed in verschillende kamers. Naast hout worden sommige soorten van steen gemaakt. Vaak worden deze aan de buitenkant van een gebouw gebruikt, maar ze hebben ook verschillende toepassingen in het interieur. Zo staan ze bijvoorbeeld mooi in keukens of badkamers, in combinatie met vloeren of wanden die grofweg dezelfde kleur hebben.

Andere belangrijke onderwerpen bij het kopen van plinten

Als je een stijl en materiaal hebt kunnen vinden waar jij tevreden mee bent, zijn er nog een aantal dingen die je moet uitzoeken voordat je kunt genieten van de nieuwe plint in jouw interieur. Gelukkig zorgt Mooie Plinten ervoor dat je dit gemakkelijk kunt uitkiezen. De hoogte van de plint moet bijvoorbeeld nog bepaald worden, en de andere afmetingen, met name de lengte van de plint. Wanneer je hierover besloten hebt, hoef je de plint alleen nog maar te bestellen. Dan kun je, als je voor 23:30 bestelt, de volgende dag al aan de slag met dit nieuwe stijlvolle deel van jouw interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *