huis verkopen zonder makelaar

Kun je je huis verkopen zonder makelaar?

Als je een eigen huis hebt, is dat echt een luxe. Dit is namelijk in de meeste gevallen een stuk fijner dan het huren van een huis. Dat komt voornamelijk doordat het op de lange termijn financieel gezien een stuk voordeliger is om in een koophuis te wonen. Je hoeft dan enkel je hypotheek af te betalen in plaats van het maandelijks moeten betalen van huur. Het aflossen van een hypotheek betekent dat je huis steeds een stukje meer van jou wordt, terwijl je huur betaalt om simpelweg in het huis te mogen blijven wonen. Als je een koophuis hebt, is het echter wel zo dat je bij een verhuizing moet zorgen dat je huis ook verkocht wordt. Je huis verkopen zonder makelaar is dan een optie om geld te besparen. 

huis verkopen zonder makelaar

Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen voor het verkopen van je huis

Veel mensen denken bij het kopen of verkopen van een huis direct aan het inschakelen van een makelaar. Dat is niet zo gek, want een makelaar is de aangewezen persoon om je te helpen bij het verkopen van je woning. Dit terwijl je je huis ook zonder tussenkomst van een makelaar zou kunnen verkopen. Hiermee kun je een hoop geld besparen. Echter, het is wel van belang dat je goed nadenkt over welke verantwoordelijkheden er allemaal komen kijken bij het verkopen van een huis. Er zijn namelijk veel verschillende taken waar je mee te maken kunt krijgen bij het verkopen van je eigen huis. Zo is het bijvoorbeeld van belang om het huis op de juiste manier aan te bieden op het internet en om ervoor te zorgen dat er goede bezichtigingen worden georganiseerd. Dit soort taken worden normaal gedaan door een makelaar, maar als je liever geld bespaart door dit zelf te doen, is dat ook zeker mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *