Een bijpassende eettafel vinden voor je eetkamerstoelen

Ben je toe aan een nieuwe houten eettafel? Laat hem dan op maat maken! Wanneer je al comfortabele en mooi uitziende eetkamerstoelen hebt is het natuurlijk niet nodig om nieuwe aan te schaffen wanneer je een nieuwe tafel koopt. Wat wel een uitdaging is, is om de juiste tafel te vinden die bij je stoelen past. Een eettafel op maat is dan vaak de juiste keuze, zodat je deze volledig kan afstemmen op het design van je eetkamerstoelen en de rest van het interieur. Maar waar let je op wanneer je een maatwerk tafel wilt aanschaffen? In dit artikel lees je op welke factoren je moet letten bij het aanschaffen van eiken eettafels op maat.

Tafelpoten

Een belangrijke factor voor het kiezen van een tafel die bij je stoelen past is de tafelpoot. Het verschil zit hem vooral in het aantal stoelen die eromheen passen. Heb je bijvoorbeeld een eettafel met poten op de hoeken, dan passen er minder stoelen aan dan wanneer je voor een grote poot in het midden kiest. Hou hier vooral rekening mee wanneer je meer dan vier stoelen hebt.

De tafelregel & zithoogte van je stoel

Een tafelregel is het stukje hout dat vaak tussen de poten en onder het blad zit om de tafel te verstevigen. De tafelregel kan er nog weleens voor zorgen dat je niet comfortabel kan zitten doordat hij te laag zit, je je benen niet over elkaar kan doen of omdat je stoel armleuningen heeft, waardoor je dus niet lekker je stoel kan aanschuiven. Wees je hiervan bewust wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe tafel om ongemakken te voorkomen. Ook is het goed om de zithoogte van de stoelen mee te nemen in je besluit en hier de hoogte van het blad en de regel op aan te laten passen.

Zorg dat er genoeg ruimte is

Niets is zo vervelend als een te krappe ruimte wanneer je aan tafel zit en je niet lekker kan eten. Dit kan zorgen voor ongemakkelijke situaties aan tafel. Over het algemeen rekenen we ongeveer zeventig centimeter per persoon aan tafel. Zo heeft elke gast genoeg ruimte om zich te kunnen bewegen zonder de buurman of vrouw aan te raken.

Hoge kwaliteit meubels bij Nijhuis Meubels

Ben je nog op zoek naar wat inspiratie voor je eettafel, ga dan eens langs bij Nijhuis meubels. Zij maken al jarenlang de beste houten meubels van de hoogste kwaliteit. Ook hebben ze een fantastische showroom met verschillende modellen. Laat je eens informeren door een specialist en kom samen tot het perfecte design voor jou bijpassende eettafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *