De juiste eetkamerlampen

Het verlichten van je eetkamer is enorm belangrijk. Je moet voldoende licht hebben om in de avond goed te kunnen zien, maar je wilt ook niet verblind worden natuurlijk. Welke eetkamer lamp moet je nou kiezen en hoe weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt? Lees snel verder! 

Juiste verlichtingsconcept

Bij het verlichtingsconcept is het van belang dat de perfecte lamp boven je eettafel hangt. Dit is afhankelijk van jouw wens natuurlijk. Je hebt verschillende soorten lampen, sommige zijn verstelbaar en dimbaar. In de eetkamer ligt de focus op de eettafel. In de eetkamer staat de eettafel centraal. Hierbij is het niet van belang of het een grote of kleine eettafel is. De eetkamer of eethoek verdient een eigen lamp. Naast de eettafel moet de rest van de kamer ook goed verlicht zijn. Dit noemen we de basisverlichting. Hierbij kun je denken aan wandlampen die de kamer indirect verlichten. Ook kun je accentverlichting toevoegen. Dit zijn kleinere lampen die je op kastjes, dressoirs en vitrinekasten kunt plaatsen. 

Welke verlichting? 

Zoals je het weet zijn er verschillende soorten lampen die je boven de eettafel kunt hangen. Een veel bekend voorbeeld is de hanglamp. Door de hanglamp wordt de tafel en de directe omgeving direct verlicht. Sommige hanglampen kan je zelfs in hoogte verstellen! Let er wel op dat een hanglamp minimum 60 cm boven het tafelblad moet hangen. Zo zorg je ervoor dat het oogcontact met de andere personen aan tafel niet wordt belemmerd. Hanglampen zijn verkrijgbaar met 1 of meerdere lampen. Heb je liever geen hanglamp? Dan zou een led plafondlamp misschien ideaal zijn. Deze zit aan het plafond en is ook nog eens energiezuinig! Enorm handig met de energie prijzen van 2023. 

Accentueren

Naast de eettafel kan je ook de meubelstukken eromheen (extra) verlichten. Denk hierbij aan vitrinekasten, servies kasten, dressoirs etc. Led Kaarsen, kleine tafellampen kunnen een leuke sfeer creëren. Schilderijen of foto’s mogen gerust extra verlicht worden. Tafellampen zorgen voor een gezellige verlichten waarbij jij, je vrienden en familie heerlijk kunt genieten en ontspannen. Als je wandplanken of wandmeubels hebt kun je ook kiezen voor wandplank verlichting. Deze lampen zijn praktisch en origineel. Middels wandplank verlichting kun je bepaalde spullen extra laten opvallen. Ook kun je kiezen voor LED-strips. Deze strips zijn verkrijgbaar in het wit of verschillende kleuren. Meestal kan je de strips eenvoudig bedienen via de bijgeleverde afstandsbediening of je telefoon!  Welke lamp je het beste kan kiezen is uiteraard afhankelijk van je stijl, je meubels, de kleuren van de meubels en de kleuren van de kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *