Jaloezieen

Het is geen nieuw fenomeen dat mensen jaloezieen nemen in plaats van gordijnen. Deze trend is al tijden aan de gang en dat komt door de vele voordelen die jaloezieen kunnen bieden tegenover gordijnen. In dit artikel bespreken we de pros en cons van beide raamdecoraties, zodat ook jij weet waar je aan toe bent tijdens het kiezen van raamdecoratie voor je nieuwe woning. Laten we beginnen met de gelijkenissen.

Gelijkenissen

Wat beide raamdecoraties kunnen is dat ze allebei op maat gemaakt kunnen worden. Verder zijn het natuurlijk allebei raamdecoraties en kunnen ze allebei dezelfde functies vervullen: lichtdoorlatend, verduisterend en nog meer. Zowel jaloezieen als gordijnen bestaan uit een ruim assortiment in kleur.

Pros van jaloezieën

Het grote voordeel wat je hebt als je kiest voor jaloezieën is dat deze tussen verduisterend als lichtdoorlatend versteld kunnen worden, hierdoor is de keus aan jou om te kiezen wat je wilt. Hiernaast heb je vele stevige materialen waar je uit kan kiezen zodat jouw jaloezie perfect past bij jou en in de kamer. Naast dit ruime assortiment zijn jaloezieen ook makkelijk schoon te maken. Tegenwoordig zijn er vele tools op de markt die je hierbij assisteren.

Cons van jaloezieën

Naast dat je jaloezieen op maat kan laten maken zijn deze ook in een standaard versie verkrijgbaar. Deze zullen minder goed aansluiten in de functies die zij in hun arsenaal hebben. Een te kleine jaloezie zal namelijk minder verduisterend zijn en een grote jaloezie zal vaak minder licht doorlaten dan je eigenlijk wenst. Tevens is het moeilijk om een jaloezie lapel te maken wanneer deze stuk is. In tegenstelling tot een gordijn, zal de gehele lapel en soms bij standaard jaloezieën, de gehele jaloezie vervangen moeten worden.

Hopelijk is hiermee duidelijk geworden dat een jaloezie op maat veel voordeel heeft als raamdecoratie bij jou in huis! (123jaloezie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *