akoestische panelen

Akoestische panelen, weg met geluidsoverlast!

Je kent het wel, je kijkt een mooie film of speelt een spelletje met iets te hard geluid op de luidsprekers. Een moment daarna komt een familielid, partner, vriend of kamergenoot om je te vertellen dat de TV te luid is en dat ze het kunnen horen van boven. Wat kan je hier tegen doen? Ik weet geloof ik het antwoord, akoestische panelen. Deze panelen blokkeren geluid en zorgen ervoor dat geluid niet makkelijk naar buiten kan en niet zo makkelijk naar binnen kan. Hoewel is de vraag nu, hoe werken deze akoestische panelen en wat is geluid?

akoestische panelen

Wat is geluid?

Geluid zijn trillingen in de lucht. Hoe luider het geluid, hoe intensiever deze trillingen zijn. Dus hoe hoger de volume, hoe makkelijker het door objecten gaat. Je ziet dus ook vaak dat als je een erg luide luidspreker hebt en een object ernaast zet, dat het geluid het object kan verplaatsen. Deze akoestische panelen zijn geen magie, wat ze doen is dat ze het geluid opvangen en het verspreiden tussen de wanden om het geluid dat naar buiten gaat minimaal is, en het geluid dat naar binnenkomt ook minimaal is. Deze trillingen worden dus opgepakt en net zoals gewicht verspreid om het effect te verminderen.

Meer informatie over akoestische panelen

Wat ik hier vertel zijn maar een paar informatieve stukjes over geluid en deze akoestische panelen, als je dus geïnteresseerd bent raad ik je aan om op zoek te gaan naar een website waar je specifieke informatie kan vinden zoals types en winkels. Voorbeelden van informatie kan bijvoorbeeld zijn hoe groot iedere zo’n paneel is of tot hoe hard het geluid kan zijn voordat het toch weer hoorbaar is van buiten. Er zijn dus oneindige informatie stukken die ook gepersonaliseerd kan zijn. Ik wens je veel succes met de panelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *