Een kleine eetkamer? Zo richt je hem toch zo knus mogelijk in!

We zijn niet allemaal gezegend met een enorm huis, maar dat hoeft ook helemaal niet erg te zijn. Als jij een kleine eetkamer hebt, kun je hier met de juiste meubels, zoals grijze eetkamerstoelen die snel leverbaar zijn, toch iets heel moois van maken. In dit artikel delen we enkele tips om je kleine eetkamer zo knus mogelijk in te richten.

Kies de meubels slim

De juiste meubels kunnen jouw eetkamer omtoveren tot de mooiste plek in huis. Op https://www.shopx.nl/ hebben ze bijvoorbeeld een groot aanbod aan meubels voor de eetkamer. In kleine ruimtes kan het slim zijn om te kiezen voor ronde of ovale tafels, omdat die gezellig ogen en wat minder ruimte in beslag nemen. Ga voor stoelen zonder armleuningen, zodat je met meerdere mensen tegelijkertijd makkelijk kunt aanschuiven.

Voldoende ramen

Als je een kleine ruimte hebt om te eten, is het belangrijk dat er voldoende zonlicht naar binnen kan vallen, om toch nog een soort gevoel van ruimte te creëren. Daarom wil je voldoende ramen hebben en kan een kleine verbouwing een goed idee zijn. Wat dacht je van een dakkapel? Die laten voldoende natuurlijk licht binnen en dat is goed voor je gezondheid. Je wilt eigenlijk een totaal raamoppervlak dat een kwart van het vloeroppervlak beslaat.

Less is more

Ga niet te enthousiast aan de gang met decoratie in jouw nieuwe eetkamer, want hoe voller je het zet, hoe kleiner de ruimte lijkt. Hang wel hier en daar een leuke poster aan de muur of zet een kaarsje op tafel voor sfeer. Ook is het belangrijk dat je de eetkamer goed opgeruimd houdt. Een beetje rommel lijkt in een kleine ruimte al gauw op een heleboel rommel.

Verlichting

Een knusse eetkamer beschikt over de juiste verlichting. Tijdens een gezellig diner is het fijn om het licht een beetje te kunnen dimmen. Een plafondlamp boven tafel met dimfunctie is daarom een uitstekend idee. Als je na het eten nog even achter je laptop kruipt om te werken, kun je het licht weer wat feller zetten. Daarnaast geven mooie spots aan de muur of kaarsjes op tafel extra sfeer tijdens het eten. Ook als je een niet al te groot huis hebt, kun je een gezellige eetkamer creëren. Ga dus op zoek naar de juiste meubels en maak er wat van. Bezoek vandaag nog een meubelzaak en laat je adviseren bij het maken van de juiste keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *