Zo kies je de juiste eetkamerstoelen

De eettafel is de plek waar menig Nederlands gezin of stel veel tijd doorbrengt, je brengt namelijk al snel meer tijd door op een eetkamerstoel dan je in de gaten hebt. Je zit er namelijk tijdens het ontbijt, het avondeten, lekker te borrelen met vrienden, een spelletje te doen met de kids of nog even een uurtje te werken. Omdat je zoveel tijd op deze plek spendeert is het belangrijk dat dit een fijne plek is om te zijn. In dit artikel geef je ik je aantal tips voor de fijnste eetkamerstoelen.

Kleine ruimte, geen probleem!

Het aantal plekken dat je wilt creëren is veel bepalend voor het soort stoel dat je kunt uitkiezen. Heb je een kleine ruimte en kleine eettafel, maar wil je toch veel plekken? Dan heb je geen ruimte voor grote stoelen, dan kan je misschien beter kijken naar krukken. Krukken zijn natuurlijk niet de meest comfortabele uitkomst maar wel geschikt om veel zitplekken te creëren. Een bankje is in een kleine ruimte ook altijd fijn, je kunt er veel mensen op kwijt als er mensen over de vloer komen en je kunt er comfortabel op zitten als je alleen bent.

Materiaal keuze

Tegenwoordig heb je veel keuze uit materialen. De laatste trend die wel veel zien terug komen zijn velvet stoelen, een velvet stoel geeft een ontzettend luxe uitstraling! Noem de uitstraling van de velvet stoel gerust hotel chique. Het merk Kick Collection heeft betaalbare en super mooie velvet stoelen. Naast velvet stoelen zijn er tal van andere keuzes op het gebied van materiaal. Veel desginstoel zijn gemaakt van metaal en plastic, dit ziet er vaak ook waanzinnig mooi uit. Pas wel op met plastic, op het moment dat je niet de goede stoel koopt kan het er al snel goedkoop uitzien.

Mix and match

Kan je niet kiezen? Dan is het leuk om verschillende modellen door elkaar te gebruiken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de stoelen goed bij elkaar passen. Maar een gemixt setje kan heel leuk ogen en doet de variëteit in het interieur goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *