De 4 beste tips voor het samenstellen van jouw relaxstoel

Heb je al een tijdje in gedachten dat je een relaxstoel wilt neerzetten in je woonkamer maar heb je nog geen idee hoe deze eruit moet komen te zien? Geen zorgen. Met alle wensen kan namelijk rekening worden gehouden en om de zoektocht naar de juiste stoel iets gemakkelijker te maken hebben wij 4 handige tips voor je op een rijtje gezet. 

Wat is jouw smaak?

Als het gaat om relaxstoelen zijn er ontelbare mogelijkheden. Zo kun je gaan voor een luxe stoel met armleuningen of een moderne stoel met hippe poten. Aan iedereens wensen kan worden voldaan en er is vaak zelfs de mogelijkheid om bepaalde componenten met elkaar te combineren zodat je zelf je stoel samen kunt stellen. Denk bij het maken van de juiste keuze aan zowel comfort als aan de matching met de rest van je interieur. Neem ook vooral de tijd om verschillende stoelen met elkaar te vergelijken en maak geen overhaaste beslissingen. Wanneer je de juiste stoel kiest zal je namelijk zien dat deze erg lang mee zal gaan. 

Kies het juiste formaat

Wil je gaan voor een kleine of grote stoel? Dit is een belangrijke keuze die je moet maken wanneer je voor een relax stoel wilt gaan. Kijk hierbij naar de lengte van de persoon die het vaakste van de stoel gebruik zal gaan maken en denk na over welk formaat er het beste in je woonkamer past. Vaak kun je je ook laten adviseren in de winkel en kun je stoelen uitproberen om erachter te komen welk formaat je het beste kunt kiezen. Dit is niet alleen voor het formaat van de stoel maar ook voor de comfort van de stoel erg handig. 

De juiste bekleding

Ook wanneer het gaat om de bekleding van de stoel zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor leer, een velvet stof of een zachte stof. Bijna alles kan. Ook moet je nagaan welke kleur je de stoel wilt geven. Het advies is om een kleur te kiezen die afwijkt van je bank zodat je stoel lekker opvalt. Als je een zwarte bank hebt is het bijvoorbeeld leuk om te kiezen voor een licht bruine stoel. Wanneer je bang bent dat je na loop der tijd uitgekeken wordt op de kleur van je stoel je je dit door middel van een leuk kussentje of plaid je stoel erg leuk opfleuren. 

Fijne en handige extra opties

Tegenwoordig hebben relax stoelen vaak leuke extra functies. Zo heb je stoelen die je door middel van een afstandsbediening uit kunt klappen of heb je een stoel met ingebouwde massage functie. Ideaal wanneer je een stoel koopt met het oog op de toekomst en van plan bent er nog lang gebruik van te maken. Sta er bij het maken van deze keuze wel bij stil hoeveel geld je bereid bent uit te geven aan extra functies. 

Wij hopen dat bovenstaande tips jou gaan helpen met het vinden van de perfect relaxstoel. Wanneer je van tevoren voor jezelf op een rijtje zet wat de meest belangrijke aspecten van jouw ideale stoel zijn kun je doelgerichter gaan zoeken en voorkom je dat je wordt afgeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *