Voordelen van een lamellendak

Als je op zoek gaat naar een overkapping voor in de tuin, dan kom je allerlei verschillende opties tegen. Zo kun je een schaduwdoek ophangen of een hele serre laten aanbouwen. Je kunt ook een pergola laten maken. Daarbij kun je dan kiezen voor verschillende dakbedekkingen. Met een lamellendak kun je alle kanten op. Je kunt het helemaal open schuiven of wat meer zon naar binnen laten schijnen. Je bepaalt zelf hoeveel zon je binnen laat. Dat is met een afdekking van natuurlijke klimplanten niet mogelijk. In dit artikel vertellen we je alles over deze slimme dakbedekking voor in de tuin.

Kies voor zon of schaduw

Met een lamellendak kies je zelf voor de hoeveelheid zon of schaduw die je het liefste wilt. Als je klaar bent voor de volle zon schuif je dak open en kun je in volle glorie op je terras genieten van de zon. Wil je meer schaduw? Dan draai je de lamellen gewoon dicht en kun je koel en droog in de schaduw zitten. Als je wilt kun je het model kantelen en helemaal open schuiven. Het is een geweldige manier om meer van je tuin te genieten en onder alle omstandigheden comfortabel buiten te kunnen zitten.

Meer sfeer in je tuin met lamellendak

Met een lamellendak creëer je niet alleen comfortabele plek om buiten te zijn, je geeft je tuin meteen ook meer sfeer. Het ziet er gezellig uit met een afdak en je kunt van de plek die je afdekt een mediterraan terras maken. Met wat sfeerverlichting en geluidsboxen, waar relaxte achtergrondmuziek op te horen is, waan jij je zo weer op vakantie. Voor dat fijne vakantiegevoel hoef jij vanaf nu niet meer de deur uit. Een dakbedekking maakt van je tuin een intieme plek waar je heerlijk kunt genieten.

Weinig onderhoud

Aan een lamellendak heb je weinig onderhoud. Je hebt er vooral veel plezier van. Zeker in de maanden dat je veel buiten in de tuin te vinden bent. En als het seizoen op zijn einde loopt kun je het dak eenvoudig reinigen. Dan kun je er volgend jaar weer optimaal van genieten. Heb je geen zin om zelf de lamellen te reinigen? Dan kun je dat ook uitbesteden. Op die manier heb je helemaal geen omkijken naar je afdekking en heb je er alleen maar profijt van.

Langer buiten genieten met lamellendak

Met een lamellendak van Holland Pergola kun je veel langer genieten van buiten. Niet alleen op lange warme zomeravonden. Ook in het voor- en najaar zul je merken dat je vaker buiten bent. En dat is niet alleen fijn, het is ook nog gezond. Onze ervaring is dat de mensen die een exemplaar aanschaffen tot wel 30% meer van hun tijd in de tuin doorbrengen. Zo maak je een extra kamer van je tuin en geniet je van elke zonnestraal die er is. Wil je ook in de winter lekker buiten zitten? Met en vuurkorf of heater maak je het ook dan aangenaam warm buiten. Het is heerlijk om voor je gaat slapen nog een kopje thee buiten te drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *